Uncategorized

Mi Okozza A Cellulitist

Mi Okozza A Cellulitist

A cellulit olyan állapot, amely befolyásolja a bőr megjelenését a mögöttes zsírlerakódásokkal rendelkező területeken (leginkább a fenéken és a combokon), így a bőr homályos, csomós megjelenést kölcsönöz.

A felszínes bőr és a mögöttes kötőszövet szerkezete határozza meg, hogy egy adott terület sima-e, vagy a cellulit hullámzó megjelenése van-e. Ennek ellenére vannak lehetőségeid a megelőzésre és a kezelésre.

Mi a cellulit

Mi a cellulitA bőr alatt-függetlenül a súlytól, a testzsír százalékától, valamint a fitnesz szintjétől—zsírsejtek vannak, amelyek energiát tárolnak. A nők több, mint a férfiak. Idővel nőnek eredményeként számos tényező, beleértve a hormonok, étrend, életmód.

A zsírsejtek a rekeszekben vannak, amelyeket erős, rostos zsinórok alkotnak, amelyek összekötik a bőrt az izmokkal. Ezeket a zsinórokat septae-nek nevezik. Amikor a zsírsejtek kicsiek, az élet korábbi szakaszában általában jól illeszkednek ezekhez a rekeszekhez.

Azonban, ahogy a sejtek nőnek,a rekeszek zsúfoltak. A septae húzza le a bőrt, mint a bővülő zsírsejtek tolja felfelé. Ez hozza létre a cellulit egyenetlen felületét.

A cellulitisz nem orvosi probléma, és az, hogy van, nem jelenti azt, hogy egészségtelen vagy. Érzelmi szorongást okozhat a kinézete miatt, azonban, a társadalom irreális szépségszínvonala miatt.

Mi Okozza A Cellulitist

Míg a cellulit megjelenése súlyosbodik, amikor súlyt szerez, ez még a legvékonyabb embereket is érintheti. Ennek oka az, hogy míg a zsírlerakódások súlyosbítják az állapotot, maga a zsír nem az elsődleges ok.4

Lehet, hogy képes ellenőrizni néhány súlyosbító tényezőt, de a cellulitisz alapvető okai olyan dolgok, amelyeket nem lehet ellenőrizni, beleértve:

  • A bőr szerkezete
  • Hormonok
  • Genetika
  • Kor

Hogyan lehet megszabadulni a cellulit

Hogyan lehet megszabadulni a cellulitMivel van némi ellenőrzése a cellulitot súlyosbító tényezők felett, ez az oka annak, hogy ezeknek a tényezőknek az ellentétei csökkenthetik a cellulit megjelenését.

Sok oka, súlyosbító tényezők köze van a négy dolog:

  • Zsírraktárak
  • Keringés
  • Gyulladás
  • A bőr és a kötőszövet egészsége

Nem csak az életmód-módosítások segíthetnek javítani ezeket a dolgokat, néhány módosítás egyszerre néhányat céloz meg.

Fogyás, Súlygyarapodás

Sem a fogyás, sem a súlygyarapodás nem biztonságos módja a cellulitisz minimalizálásának.

Sok ember számára a súlygyarapodás miatt a cellulit jobban kiemelkedik. Ez a zsírsejtek növekedésére és annak a lehetőségére vezethető vissza, hogy elkezdenek kidudorodni a tartályukból.

Néhány ember számára azonban a fogyás lazább bőrt okoz. Ez különösen igaz a gyors vagy extrém fogyásra. Ez a laza bőr még jobban kiemelkedhet a cellulitból,  ugyanúgy, mint az öregedés laza bőrével.

A cellulit nem káros (kivéve, ha érzelmi szorongást okoz a kinézete miatt), ezért nem szabad döntő tényezőnek lennie abban, hogy fogyni vagy hízni kell-e.

Leave a Reply